NMCU fikk i fjor et femtitalls tilbakemeldinger om todelt prøve fra førerkortkandidater eller deres foresatte. Ingen av disse tilbakemeldingene var positive. Kommentarene fra folk som lot høre fra seg handlet mest om at trafikkstasjonene enkelte steder hadde vært uvillig til å gjennomføre begge prøvene på samme dag, og at det mange ganger hadde vært urimelig lang ventetid mellom de to prøvene. Dessuten sa mange at de hadde hatt økte kostnader fordi de måtte leie oppkjøringssykkel to ganger, og at de hadde hatt økt besvær/kostander fordi de måtte ta fri fra skole/jobb to dager i stedet for én. 

Man kan godt si at todelt praktisk prøve kanskje ikke ville ha vært verdens undergang, og at kommende generasjoner av motorsyklister antagelig ville ha kunnet leve med den ekstra kostnaden og det ekstra bryderiet som ordningen ville medføre. På den andre siden synes NMCU at vi forbrukere må kunne kreve at endringer som gir oss merkostnader bør har en klar faglig begrunnelse. NMCU har en lang historie på å gi helhjertet støtte til fornuftige endringer som øker trafikksikkerheten, men vi syntes ikke at Statens vegvesen greide å forklare hvordan todelt MC-prøve ville gi en slik positiv effekt.

Derfor er NMCU glad for at Vegdirektoratet i samråd Samferdselsdepartementet har besluttet at todelt praktisk MC-prøve skal avvikles før årets MC-sesongen starter. Du kan lese brevet fra Statens vegvesen her.

 

  • Treff: 16767
N KLUBB er herved invitert til å reise med oss i www.route66usa.info - Norges og Sveriges mest populære Route 66 USA - arrangør.

Vi har nå turer over HELE VERDEN.

Sjekk ut alle turer her:

 
 
 
Dersom DU som leder / initiativtaker for din klubb får med 10 deltakere - får du selv halv pris på din tur. Får du med 20 stk får du gratis tur. 
(Med «deltakere» mener  vi her sjåfører av MC eller bil)

Du velger selv om du vil ha passasjer.

Du kan også velge å trekke ut en som får halv pris eller gratis tur i din klubb, eller spre rabatten på alle medlemmer.
Det velger du selv.
 
Hvis interesse:
mail Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  eller ring +47 9703 0066
for en uforpliktende hyggelig prat om turer.
 
Følg oss også på Facebook her:
 
https://www.facebook.com/route66international
  • Treff: 17412